Kerst / winter decoratie
23 oktober 2014

Expo Light&Dark, Dutch Design Hotel Artemis Amsterdam
23 oktober 2014

SPECIALE AANBIEDING: COMPLEET DESIGN TE HUUR VOOR € 249
- 4 kransen in Kerst / winter stijl
- 1 grote vaas in Kerst / winter stijl
- 10 kleine tafeldecoraties in Kerst / winter stijl
- éénmalig batterijen lampjes
Exclusief bezorgen, neerhangen / zetten en afstylen € 50

Marianne de Graaf van Dutch Divine Interior Design heeft ter ondersteuning van de kunst & design expositie ‘Light & Dark’ van Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam (www.artemisamsterdam.com/dutchdivineinteriordesign), de decoratie om het buffetgedeelte en doorlopend op de eettafels in winterse sfeer gebracht.

“De decoratie die ik in het hotel heb toegepast, is ter ondersteuning van de expositie. Tevens ook bedoeld om het buffetgedeelte en doorlopend op de eettafels, in een winterse sfeer te krijgen voor de hotelgasten. Ik heb veel wit gebruikt met glitters wat mooi past bij alle feestelijkheden. Het materiaalgebruik is onder andere witte stof wat goed in lijn is met de andere exposanten en ik heb kleine verlichting/spiegels gebruikt om het thema te ‘Light&Dark’ te benadrukken.”

Vintage Winter
22 oktober 2014

Voor de woonwinkel “Pronto Wonen’, heb ik een complete woonkamer ontworpen. Eerst heb ik een moodboard gemaakt en inspiratie opgedaan met de nieuwste trends.

Ik heb een woon programma (alle houten meubelen) en een bank bij elkaar gezocht die geschikt zijn voor het thema ‘Vintige Winter’. Vervolgens heb ik behang gevonden met de decoratieve blauwe vormen. Ik heb de woonkamer verder gestileerd  met leren, gebreide en houten accessoires.  Een combinatie van stoer, authentiek en natuurlijk.

Aangezien de opdrachtgever Pronto Wonen de voorkeur heeft voor volle woonkamers, heb ik een aantal vazen geplaatst met in sommige natuurlijke decoraties. De tafel heb ik op en creatieve manier gedekt om de klanten te inspireren welke accessoires ze zouden kunnen gebruiken.  Om het gehele design in balans te krijgen heb lampen neergehangen op 1 punt maar verschillend in grootte, materiaal en kleur.

Botenhout meubels
17 april 2014

Op een dag vroeg mijn opdrachtgever om te kijken hoe de nieuwe meubels in de woonwinkel gebruikt kunnen worden. Mijn eerste reactie was: “Vreselijk!”  Ik vond het niet chic en eigenlijk meer geschikt voor bij een balie van een winkel. Mijn uitdaging was om de meubelen in een woonkamer te verwerken op een manier dat het toch allure krijgt.

Botenhout komt vaak uit Indonesië en is duurzaam omdat het hergebruikt wordt. Het is een nieuwe trend en wordt vaak gecombineerd met stalen frames. Wat ik wel mooi vind, zijn de kleuren in het hout en dat ieder meubel anders is van kleur.

Mijn uitgangspunt was om het kleurgebruik van het bootjeshout goed uit te laten komen. Vooral de turquoise kleur vond ik verfrissend. Daarom heb ik turquoise  ijzeren takken gedecoreerd in stenen turquoise vazen voor meer sfeer. Tevens heb ik het staal van de meubels, terug laten komen in de accessoires. Omdat bootjeshout een natuurlijk product is, heb ik natuurlijke materialen gebruikt bij de rest van de inrichting: stenen vazen, houten dienbladen en pilaren, takken en gebreide kussens en poefen. De bank is van leder wat goed past bij stoere gebruik van staal.

Het eindresultaat verbaasde mijzelf want ik ben het bootjeshout mooi gaan vinden, ondanks de stalen frames. De klanten waren erg enthousiast en veel stellen hebben de bank/meubels gekocht. Het is een mooie combinatie van een stoere/strakke en decoratieve inrichting geworden wat mannen en vrouwen aantrekt.